zaterdag 11 juli 2015

De laatste voorbereiding.

De voorbereiding loopt op volle toeren. Als eerste gaan we de auto, een Rav4, aanpassen voor de trip naar IJsland.Graag hadden we met onze daktent gegaan. Lekker boven op de auto en klaar is Kees. Maar de prijzen van de boot liegen er niet om. Als je hoger bent dan 1.90 m. moet je ruim € 500,- meer betalen en dat is ons te gortig. We komen aan 2.10 m met daktent. Dus gaan we met een trekkingstentje van MSR en een wat grotere basistent van Vaude.


De dragers worden aangepast zodat de Foxwing: zon en regenluifel, gemonteerd kan worden. Ik heb een systeem bedacht dat net onder de hoogte van 1.90 m blijft en dat moet ook nog eens stabiel aan de wagen worden gemaakt.

Als alles er aan hangt ziet het er zo uit bij geopende of gesloten toestand.


De volgende klus is het meenemen van alles. 
Tenten, voeding, wandel equipment, stijgijzers, stokken en een kist vol schoenen en foto-en videomateriaal. Het handigste is om alles in kisten te doen zodat het niet los door de auto ligt.


We hebben bij de Zwerfkei in Woerden een gesprek gehad met Hans van der Meulen, de man achter Adventure Food. Hij test en ontwikkelt nieuwe producten die uitermate geschikt zijn voor outdoor activiteiten. Na een klimcarrière van ruim 20 jaar in de Alpen verkent Hans in 1988 voor het eerst de hoogste bergen van de Himalaya en de Karakoram. En het is gelijk raak: samen met 3 teamleden weet hij Gasherbrum 2 op 8035m hoogte te bereiken.Hij is op dit moment de enige Nederlander met 5 geslaagde 8000er beklimmingen op zak. Als eerste Nederlander, samen met Wilco van Rooijen, Marc Cornellissen en Edmond Öfner weet hij geheel op eigen kracht, na een monstertocht van 70 dagen, het noordelijkste puntje van onze aarde te bereiken.Dus iemand die weet waar hij over praat.
Voor ons gaat het niet verder dan de Poolcirkel. De zes en zestigste breedtegraad is ons doel.
Met een arm en kist vol voeding voor 40 dagen kunnen we even vooruit.
Honger zullen we niet lijden.

http://en.vedur.is/weather/forecasts/areas/

Over het weer in IJsland kunnen we kort zijn: Het kan vriezen en dooien.
In de zomer is het gemiddeld in de nacht een graad of 7 en op de dag 15 graden.
Prima temperatuur om wat te ondernemen.
Een website die ik graag raadpleeg is die van Paul Kornaat. Hij schrijft al zijn weetjes op deze site. Zeker het weer en eventuele uitbarstingen van vulkanen zijn belangrijk om te weten.

http://www.ijsland-enzo.nl/index.asp


                                                                    Let's go